Ügyfélszolgálat 

Kérdezzen tőlünk telefonon
vagy akár online.

 

+36 1 371 2380
info@dimenziobiztosito.hu

 

 

Amennyiben nem maximálisan elégedett, írjon nekünk itt!Gyors és hasznos 

Pihenni szeretnék
Online szállásfoglalás »

Kihasználom az adókedvezményeket
Adóelőnyök »

Tartalom tetején kép

Kedvezményes üdülés

A DIMENZIÓ Kölcsönös Biztosító Egyesület kedvezményes üdülési lehetőséget biztosít az egyesületi tagok és hozzátartozóik pihenése, regenerálódása érdekében.

Választható helyszínek:

Miskolctapolca

Miskolctapolcán az Európa-hírű barlangfürdőtől 300 m-re, kertvárosi környezetben fekszik vendégházunk. Miskolctapolca a természeti szépségekben bővelkedő Hejő patak völgyében, a Bükk hegység keleti részében, Miskolctól kb. 5km-re, helyezkedik el. Különleges mikroklímájával, helyi jelentőségű, védett parkjával, csónakázó tóval, és a gyógyhatású termálvíz vájta, természetes üregek feltárásaira megépült Barlangfürdővel. 

Férőhelyek száma, felszereltsége:
Az ikerházban összesen 7db, 1-2-4 ágyas szoba, valamint 1 lakosztály található (6 fő elhelyezésére alkalmas, amerikai konyhás, saját fürdőszobával). 
A oldal: fölszinten tágas nappali, jól felszerelt konyha. 1 emelet: A/4 szoba(2+2 fő); A/5 szoba(2fő). Folyosón 2 db fürdőszoba. Tetőtér: lakosztály. 

B oldal: földszinten tágas nappali, jól felszerelt konyha, 1 db 1 ágyas szoba. Emelet: B/2 szoba (2fő); B/3 szoba (2+2fő). Folyosón 2 db fürdőszoba. Tetőtér: B/6 szoba (2+2fő); B/7 szoba (2fő), folyosón 1 db amerikai konyha+1 db fürdőszoba. A ház kertjében tágas terasz, az udvarban autóparkolási lehetőség adott vendégeinknek. 

Cím: Miskolctapolca, Kiss József u. 24

Foglaljon szállást most!

Megközelítés:

Vonattal érkezők a Miskolc Tiszai pályaudvarról megállónál szállhatnak le az 1/2-es villamossal a Centrum megállóig, átszállva a Tapolcára közlekedő 2-es autóbuszra, amelyről a végállomáson kell leszállni, vagy Tiszai pályaudvarról az 1-es, vagy a 101-es busszal a Búza térig, és ott átszállva a 2-es buszra. 

Gépkocsival pedig legkönnyebben az M3 autópályán, Miskolc-déli lehajtónál Miskolctapolca irányába. 

Programajánló:

Az Európában egyedülálló, meleg források felett emelkedő sziklabarlangban kialakított Barlangfürdőtől a ház 10 percre található. A 30 °C-os víz és a barlang klímája gyógyhatású, főként ízületi betegségek esetén, de sótartalma alacsonyabb, mint a gyógyvizeké, így korlátlan ideig lehet benne fürödni. Mivel a fürdő nagy része zárt és a víz meleg, egész évben látogatható. 

A közelben van a Kalandtúra Park. A jelenleg 26 pályából álló kalandpark látogatóit képzett alpinista és barlangász túravezetők kísérik. Egy-egy pálya 30-40 perc alatt járható végig, míg kombinált pályánál kb. 60-80 perc szükséges. Minden résztvevő fényképes oklevelet kap, amely tanúsítja a túra teljesítését. 

A Miskolctapolcai Barlangfürdő nyári bejárata mellett, a csónakázótó feletti erdős területre építették a télen-nyáron használható bobpályát. Az 50 méter szintkülönbségű, rendkívül kanyargós, 800 méter hosszú pálya biztonságáról számítógépes mágneses fékrendszer gondoskodik. A bobpályához kiszolgáló épület is tartozik, ahol mosdók, melegedő és hideg-meleg ételes büfé várja a vendégeket. 

Az üdülőtől kb. 20 percnyi autóútra található Miskolc, ahol többek között megtekinthető a Deszkatamplom, a Mancs-szobor, és a közelben a Diósgyőri Vár. 

Miskolctól 3,5 km-re található a Bükki Nemzeti Park. 

Az üdülőhely nevezetességei még a Függőkert, a Szent István-cseppkőbarlang és az Anna-barlang, valamint a József Attila által megénekelt vízesés. 

A közelben érdemes még kirándulásokat tenni a következő helyeken: Lillafüred, Aggtelek–Jósvafő, Tokaj–Sárospatak, Eger-Szilvásvárad, Zempléni várak, Kassa 

Gyula

Gyulán, a fürdőtől pár 100 méterre, zöldövezetben áll a kiváló adottságokkal rendelkező vendégház. Gyula az Alföld dél-keleti részén, a Fehér-Körös bal partján található, közvetlenül a román határ mellett. Élénk idegenforgalmával, gazdag műemlékkincsével Békés megye turisztikai központja, az ország egyik legkedveltebb fürdő-és fesztiválvárosa.

Férőhelyek száma, felszereltsége:

Az ikerházban szárnyanként 5-5 db, 2 ágyas szoba található. Mindkét szárny beosztása: földszinten 1 db szoba, tágas nappali (tv,hifi) jól felszerelt konyha, folyosón 1 db fürdőszoba. Emeleten: 4 db szoba, folyosón 2 db fürdőszoba, 1 közös konyha található. A ház kertjében szalonnasütő hely adott, parkolni a ház előtt lehet.

Cím: Gyula, Kétmalom u 14.

Foglaljon szállást most!

Megközelítés:

Közvetlen vonat és autóbusz járattal érhető el a város. 

Gépkocsival közlekedők az M5-ös autópályán, azt követően pedig a 44-es úton érkezhetnek a városba.

Programajánló:

Az egykori Almásy Kastély 8,5 hektáros kastélyparkjában épült gyulai Várfürdő itt található. Az 1985 óta gyógyhelynek minősített fürdő 19 medencéjével négycsillagos strand- és gyógyfürdő minősítést nyert el. A Várfürdő vize magas ásványanyag tartalma miatt barnás tónusú. A víz mozgásszervi megbetegedésekre, helyi idegbántalmakra, balesetek utáni rehabilitációs kezelésekre és gyulladásos nőgyógyászati betegségekre alkalmazható. Az évek óta folyamatosan szépülő fürdőben új, fedett élménymedencékkel, megújult gyógyászattal, gyermek-víziparadicsommal, wellness központtal, pezsgőfürdővel, hullámmedencével várják a vendégeket.

Akik nem csak gyógyulási szándékkal keresik fel a várost azoknak maradandó élményt, nyújt, a XV. században épült - mára Közép-Európa egyetlen épen maradt síkvidéki téglavára.

A méltán híres gyulai Váron kívül sok kulturális programot és látnivalót kínál az ide látogatóknak a város. A nyári időszakban a Gyulai Várszínház előadásai kínálnak kikapcsolódást. A tél nagy eseménye a városban a Reneszánsz Karnevál. De minden hónapra jut valami. A Várkert fesztiválok ideje alatt közkedvelt helyszín. A februári Reneszánsz Karnevál után márciusban a Közép-Békési Tavaszi Fesztivál következik. Áprilisban kerül megrendezésre a Gyula-napok, valamint nemzetközi Kisüsti Pálinkafesztivál és Böllér napok is. A Virágok Vasárnapja és Végvári Pünkösd májusban, a Gyulai Zenei Napok júniusban, a Kőrösvölgyi Sokadalom, a Várszínház Összművészeti Fesztivál, a Tarhonya Fesztivál, valamint a Végvári Esték, és a Minden Magyarok Táncfesztiválja, júliusban és augusztusban. Szeptemberben a Gyulai Sörfesztivál, az év utolsó hónapjaiban az Erkel Művészeti Napok, melynek keretein belül koncertek, felvonulások, középkori lovagi torna, játékos vetélkedők, népi iparművész kirakodóvásár várja a városba látogatókat.

A közel múltban megújult Gyulavári Kastély a maga 18 különböző témájú kiállításával, sokrétű és színes programkínálatával szintén népszerű az idelátogatók körében.

Az 1840 óta működő Százéves Cukrászdát a gyerekek is nagyon kedvelik. A szomszédos Ladics-házban a XIX. és a XX. századi vidéki polgári elitjének életét bemutató kiállítást nézhetünk meg. Gyulán született Erkel Ferenc, a nemzeti opera megteremtője, a Himnusz zeneszerzője, akinek szülőháza múzeumként üzemel. Érdemes még felkeresni a megyében egyedülállóan díszes ikonosztázáról ismert ortodox templomot, a Városi Képtárat, elsétálni a Ferences romkerthez. Nem elhanyagolható a gyulai gasztronómiai kínálat sem: a világhírű gyulai kolbász mellett a Gyulai Húskombinát  más díjnyertes termékeit is megkóstolhatják. A 8 km-re található Tanyamúzeumba érkezők lovagolhatnak, kocsikázhatnak, pusztaprogramon vehetnek részt. A Körösök völgye, Szanazug és Városerdő közkedvelt horgász- és vadászparadicsom.

Kirándulásként megtekinthető a közelben az Alföld legpompásabb kastélya a Szabadkígyósi Wenckheim-kastély. Gyulától 20 km-re lévő Békéscsabára, többek között a Munkácsy Mihály Emlékház miatt is érdemes ellátogatni. A természetet kedvelőknek remek kirándulóhely a Kettős-Körös torkolatvidéke. Igazi különlegességnek, számít a Schéner Mihály képzőművész által megformált szobrokkal, mézeskalács-figurákkal, rajzokkal benépesített Meseház, mely szintén Békéscsabán található.

Pécs

Pécs Magyarország ötödik legnagyobb városa, a hét regionális központ egyike, A mediterrán hangulatú város déli oldalán , a Mecsek oldalának villanegyedében található vendégházunk, az Állatkerttől pár perces sétára található, Pécs villanegyedében.

Férőhelyek száma, felszereltsége:

A kétszintes villában összesen 4 db szoba található. Az alsó szinten tágas konyha, 2 db 2 ágyas szoba található. Az egyik szoba saját, a másik szoba folyosóról nyíló fürdőszobával rendelkezik. Az emeleten, a földszintivel megegyező tulajdonságú 2 szoba, közös társalgó, nagyméretű erkély található. A kertben autóparkolási lehetőség biztosított vendégeink számára.

Cím: Pécs, Ángyán János u. 10.

Foglaljon szállást most!

Megközelítés:

Közvetlen vonat és autóbusz járattal érhető el a város. 
Budapest-Népliget és Pécs között naponta öt autóbusz közlekedik. A város a Budapest-Pécs egyvágányú, villamosított vasútvonal végpontja.
A szálláshely a városból könnyen megközelíthető a 34-es vagy 35-ös autóbusz járattal. A buszról az Állatkert megállónál kell leszállni. Az autóbuszok a vasútállomásról indulnak. 
Gépkocsival közlekedők a 6 –os főközlekedési úton vagy az M6-os autópályán érik el a várost.

Programajánló:

Egymásra és egymás mellé épült itt, és ma is látható a római kor, a középkor, a török hódoltság, majd a polgárosodás számos értéke, gótikus, reneszánsz, barokk kori lakóház, keresztény templom és mohamedán imahely, mecset és dzsámi, fürdő és középület. A város fejlődése a gyáralapításokban is megmutatkozott: a Zsolnay-kerámia, a Littke-pezsgő, az Angster-orgonák világhírűvé váltak.

Pécs kiemelt látnivalói: a Székesegyház, az Ókersztény sírkamrák. 2000 óta az UNESCO világörökség részét képezik. 2007-ben készült el a Cella Septichora Látogató Központ. A sírkamrák összenyitásával földalatti régészeti lelőhelyen csodálható meg a Korsós sírkamra, a Péter-Pál sírkamra, a Nyolcszögű sírkápolna

Pécsett áll továbbá Gázim Kászim pasa Dzsámija, Jakováli Hasszán Pasa Dzsámija, Memi pasa, Ferhád pasa és Kászim pasa fürdőjének romjai, a Zsolnay Múzeum, a Csontváry Múzeum, Vasarely Múzeum, Amerigo Tot Múzeum, a Barbakán, a Minaret, Idrisz baba síremléke, a Pécsi Nemzeti Színház. De ezenkívül sok más művészeti és történelmi nevezetesség található a városban. Pécs egyedi látványossága a szerelmesek lakatja.

Az Országos Színházi Találkozó helyszínéül szolgáló városban sok vendég ismerte meg Pécs híres gasztronómiáját, és ízlelte meg a Mecsek híres borát, a cirfandlit.

A városon kívül a testes, tüzes vörösborok hazájához, Villányhoz, a mediterrán éghajlatú gyógyfürdőhelyhez, Harkányhoz, a Siklósi Várhoz, a palkonyai műemlék pincesorhoz, a természeti csodájáról ismert Abaligeti-cseppkőbarlanghoz, és a vízsportokat kedvelők körében népszerű Orfűi-tóhoz is jó kiinduló pontot nyújt a vendégház. 

Keszthely

A Balaton nyugati partján fekszik Keszthely, mely gazdag kulturális hagyományokkal rendelkezik, így méltán nevezhető a „Balaton fővárosának”. A vendégház a város fő utcáján, mégis nyugodt zöldövezetben, 300 m-re fekszik a Balaton-parttól.

Férőhelyek száma, felszereltsége:
A kétszintes villában, a televízióval felszerelt szobák 2-4 ágyasak (összesen 8 db) mindegyikből közvetlenül nyílik a fürdőszoba. Az üdülőben szintenként 1-1 nagyméretű, jól felszerelt konyha van. Közös társalgó a földszinten található. Az első emeleten közös erkély, a földszinten tágas terasz biztosít plusz teret vendégeinknek. A pincében ping-pong asztal segíti elő a kikapcsolódást. A ház udvarán biztonságos autóparkolási lehetőség van. 

Cím: Keszthely, Kossuth u. 129.

Foglaljon szállást most!

Megközelítés:

Közvetlen vonat és autóbusz járattal érhető el a város. 
A város a Balatonszentgyörgy–Keszthely–Tapolca-vasútvonalon van. A távolsági járatok közlekednek Keszthely és Budapest, illetve szinte valamennyi dunántúli nagyváros, valamint Kecskemét, Baja és Szeged között. Hévízre negyedóránként indul járat Keszthelyről. 
Gépkocsival közlekedők az M7-es autópályán jutnak el az üdülőbe.

Programajánló:

Keszthelynek a középkorban két központja volt, a mai Fő tér és a kastély környéke, a látnivalók többsége ma is e két helyen és az őket összekötő sétálóutcában láthatók. 

A vendégháztól egy rövid sétával elérjük Magyarország egyik legnagyobb barokk kastélyát, a Festetics-kastélyt. A kastély csodálatos parkjában áll a volt lovarda, melyben jelenleg az ország egyetlen hintómúzeuma található. A nyári időszakban, három strand is várja a Balatonban fürdeni vágyókat. A városi strand legjellegzetesebb épülete 1864-ben épült Szigetfürdő. A Balaton partján egyedülálló módón korhű stílusban felújított épület 2007-ben nyerte el ismét méltó formáját, a rekonstrukciót követően. Az impozáns öböl melyet a Helikon strand fog közre kedvelt helye a nyugodtabb kikapcsolódásra vágyóknak. A zámori városrészhez közel található a Libás strand. Itt üzemel 2004 óta a Phoenix vitorláskikötő. 

Keszthely látnivalói között szerepel a Balatoni Múzeum. Ez a múzeum mutatja be legteljesebben a Balaton történetét, a tó körül élt emberek világát, a halászat, a hajózás és fürdőélet emlékeit. A városban található babamúzeum Európában a legnagyobb viselettörténeti és népi építészeti múzeum. Érdemes még egy sétát tenni a Georgikon Majormúzeumban is. Ezek az épületek adnak otthont a majorsági gazdálkodást, a cselédéletet és a Georgikon történetét bemutató kiállításoknak. Keszthelytől alig 6 km-re fekszik Hévíz, amely gyógytaváról ismert, reumatikus- és mozgásszervi betegség kezelésére alkalmas. A túrázni vágyóknak érdemes ellátogatni Keszthelytől északra, Rezi falu határában  a Keszthelyi-hegység egyik legmagasabb ormán, a 400 m feletti Meleg-hegyen álló várromhoz, a Rezi várhoz. Észak felé a zalaszántói Buddhista Stupa kínál egyedülálló látnivalót, és szintén itt találjuk a 412 méter magas vulkáni kúpon álló Tátika várának romjait is.

Hollókő

A világörökség részeként nyilvántartott Hollókő központjában, az Ófaluban található  palóc stílusú vendégházunk. 

       

Férőhelyek száma, felszereltsége:
A házban 3 db 2 ágyas szoba található, igény esetén mindegyik pótágyazható (max.: 2 pótágy/szoba). Minden szobához külön fürdőszoba tartozik. Az egyik szoba külön konyhával, míg a másik kettő közös jól felszerelt konyhával rendelkezik.

Cím: Hollókő, Kossuth u. 92.

Foglaljon szállást most!

Megközelítés:
Busszal Budapestről közvetlen járat indul. Szécsényig több gyorsjárat is indul, onnan át kell szállni a Hollókőre tartó buszra.
Vonattal a Budapest-Hatvan-Salgótarján vonalon Pásztó állomásig kell menni, majd át kell szállni a Hollókőre induló autóbuszra.
Autóval az M3-as autópályán a Hatvan-Salgótarján lehajtóig, majd a 21-es főútvonalon Salgótarján irányában haladva Pásztó előtt Szécsény-Hollókő irányába érjük el a falut, Alsótoldon és Felsőtoldon keresztül. 
Ha Balassagyarmaton keresztül, Szécsény felől érkezünk, Szécsény központjából Pásztó felé vezető úton Nagylócot és Zsúnypusztát elhagyva jutunk el Hollókőre. 

 

Programajánló:

Hollókő 1987 óta része a világörökségnek. A Cserhát megvédte a völgyben meghúzódó kis házakat, így a falu megőrizhette eredeti varázsát. Palócföld éke, egyben Közép-Európa legépebben megmaradt, egységes palóc építészeti stílust tükröző faluja, melynek legnagyobb értéke az ófalu nagy részét kitevő, 67 védett épületet magába foglaló falurezervátum. Az egyik házban Falumúzeum található. Hollókő alig 400 lelkes településének lakói a palócok, akik ősi hagyományaik mellett mai napig őrzik színes, gazdagon díszített viseletüket.

Hollókő templomát a faluképben is meghatározó, jellegzetes, gúlasisakos fatornyával, 1889-ben építették. A tájat szinte uralja a Szár-hegyen álló várrom, melyet a 13. század közepén kezdtek építeni. A látványosság Nógrád megye legépebb 13. századi végvára. Kiállítás mutatja be az itt talált fegyvermaradványokat, ágyúgolyókat, kőfaragványokat. Gyönyörű kilátás nyílik innen a környező védett területre, mely a Bükki Nemzeti Parkhoz tartozik.

Sok látogatót vonz a júliusi Málna Fesztivál, a Nógrádi Folklór Fesztivál és az augusztusi Várjátékok, szeptemberben pedig a szüreti felvonulás, illetve a várban és a templomban rendezett koncertek.

A környékről kirándulni lehet többek között Szécsényben, a 17. századi barokk Forgách-kastélyba, ahol vadászati és mezőgazdaság-történeti kiállítást nézhetünk meg. 

A sziráki kastély a felső-magyarországi várkastély-építészet egyik legszebb példája.
Színpompás népviseletéről híres a közeli Buják község. Várára már csak néhány falmaradvány emlékeztet.
A Cserhát-hegységben pedig jelzett turistautakon túrázhatunk.

Balatonfüred

8230 Balatonfüred, Kosztolányi Dezső utca 8. III. emelet


A Dimenzió Apartmanok a Kosztolányi Apartmanház III. emeletén találhatóak, 600 méterre a Balaton partjától.


Az apartmanok 30m2-esek 1 szobásak (15m2), max. 3 felnőtt és 1 gyermek pótágyon való elhelyezésére alkalmasak. A szobák tv-vel és klímával felszereltek. A fürdőszoba egy légterű, wc-vel, zuhanyzóval. Törölközőt és ágyneműt biztosítunk.

Minden szobához 5m2-es árnyékolóval felszerelt loggia tartozik. A parkolás ingyenes.

A konyha felszereltsége: hűtő, mikrohullámú sütő, vízforraló, kávéfőző, kétlapos elektromos főzőlap, evőeszköz- és étkészlet, edények.

Az apartmanokat áprilistól-október végéig lehet igénybe venni, kizárólag hetes turnusokban, péntektől-péntekig tartó időszakra.

Az apartmanok ára:

  • önsegélyező tagnak: 70 000 Ft/apartman/7 éj,
  • turistáknak: 90 000 Ft/apartman/7 éj.

    Az idegenforgalmi adó a helyszínen fizetendő.

Fizetés módja: átutalással, szállásfoglalást követő 2 napon belüli teljesítéssel, a Dimenzió Kölcs. Bizt. Egyesület 10200971-21520039 számlaszámra. Közleményként a bizonylatszámot kérjük feltűntetni.
A foglalás díjmentes lemondására az igénybevétel előtt 2 héttel van lehetőség, ezt követő lemondás esetén a befizetett térítési díj nem kerül visszafizetésre!

Bejelentkezéskor a beutalót és a befizetésről szóló bizonylatot a társasüdülő recepcióján kell átadni.

A fürdés, pihenés mellett sport-, szórakozási és kirándulási lehetőségek várják a vendégeket. Néhány lehetőség: Tihanyi-félsziget történelmi emlékei, túralehetőségek, Balatonföldvár: Hajózástörténeti Látogatóközpont és Kilátó, Balatonfűzfő: Serpa Kalandpark, Örvényes: Malommúzeum, Veszprém a királynék városa, Nagyvázsony: Kinizsi vár.

Kellemes nyaralást kívánunk!

 

Itt foglalhat szállást online!

Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy vendégházaink jelenleg 2022. szeptember 30-ig foglalhatóak.

Kérjük, hogy aki május végéig szeretne szállást foglalni jelezze az udules@dimenziocsoport.hu email-címen, vagy a 06 1 3712380-as számon.

Szíves türelmüket köszönjük! Kérdése van? Írjon nekünk! 

kell

* A csillaggal megjelölt mezők kitöltése kötelező.