Ügyfélszolgálat 

Kérdezzen tőlünk telefonon
vagy akár online.

 

+36 1 371 2380
info@dimenziobiztosito.hu

 

 

Amennyiben nem maximálisan elégedett, írjon nekünk itt!Gyors és hasznos 

Pihenni szeretnék
Online szállásfoglalás »

Kihasználom az adókedvezményeket
Adóelőnyök »

Tartalom tetején kép

Megtakarítási célú biztosítások

Közlemény 2017.07.23

Közlemény 2017.06.02 

Értesítjük Önt, hogy az MNB H-JÉ-II-60/2016. számú határozata a DIMENZIÓ Kölcsönös Biztosító és Önsegélyező Egyesület tevékenységi engedélyét 2016. november 09. napjával visszavonta. Az MNB határozat értelmében új biztosítási szerződés nem köthető. Az engedély-visszavonással egyidejűleg az MNB kezdeményezte a DIMENZIÓ Kölcsönös Biztosító Egyesület biztosítási állományának átruházását más biztosító vagy önkéntes nyugdíjpénztár részére. Az Egyesület tagjainak megtakarításai rendelkezésre állnak, kár az ügyfeleket nem érte, az állomány átruházás kapcsán nincs teendőjük.


Az MNB határozat értelmében a biztosítási szerződésből eredő kötelezettségeket a tevékenységi engedély visszavonása után is teljesíteni kell. Az állomány átruházási folyamat időszakában az ügyfeleknek a biztosítási díjat fizetniük kell, a Biztosító Egyesület pedig a biztosítási szolgáltatás nyújtására kötelezett.

Az állomány átruházási folyamat lezárulta után 30 napon belül az átvevő biztosító vagy önkéntes nyugdíjpénztár értesítést küld majd az ügyfelek számára.

Az állomány átruházást követően az átvevő biztosító, vagy nyugdíjpénztár (HNY állomány esetében) fogja teljesíteni a biztosítási szerződésben vállalt kötelezettséget.

Amennyiben egy ügyfél úgy dönt, az állomány átruházás időszakában is lehetősége van átlépni egy önkéntes nyugdíjpénztárba vagy életbiztosítási szerződésének visszavásárlására a jogszabályi feltételeknek megfelelően.