Ügyfélszolgálat 

Kérdezzen tőlünk telefonon
vagy akár online.

 

+36 1 371 2380
info@dimenziobiztosito.hu

 

 

Amennyiben nem maximálisan elégedett, írjon nekünk itt!Gyors és hasznos 

Pihenni szeretnék
Online szállásfoglalás »

Kihasználom az adókedvezményeket
Adóelőnyök »

Tartalom tetején kép

Tájékoztató önkéntes nyugdíjpénztárba történő átlépéshez

Tájékoztató

önkéntes nyugdíjpénztárba történő átlépéshez

2016. július 1-jét követően

A biztosítási tevékenységről szóló 2014. évi LXXXVIII. törvény 2016. július 01-től hatályos 445/A §–a alapján a Kölcsönös Biztosító Egyesület tagja az Öpt. 10. §–ának (1) bekezdése a) pontjában meghatározott nyugdíjpénztárba átléphet.

Ennek alapján a DIMENZIÓ Kölcsönös Biztosító és Önsegélyező Egyesület (továbbiakban Biztosító) Halasztott kezdetű nyugdíjkiegészítő biztosítással (továbbiakban HNY) rendelkező tagjai dönthetnek egyénileg arról, hogy egy önkéntes nyugdíjpénztárba átlépjenek. Az átlépésre a jogszabályi módosítások alapján 2016. július 1-jétől van lehetőség. Az átlépés esetén a Biztosítóban eltöltött várakozási idő is átvitelre kerül.

Az átlépés az alábbiak szerint történik:

-       A tagnak az átlépési szándékát az egyénileg választott önkéntes nyugdíjpénztárnál kell kezdeményezni.

-       A befogadó önkéntes nyugdíjpénztár postán megküldi a Biztosítónak az általa záradékolt befogadó nyilatkozatot, valamint a tag belépési nyilatkozatát és átlépési kérelmét.

-       A tag HNY biztosítási szerződése az önkéntes nyugdíjpénztárba történő átlépéssel megszűnik. A biztosítási szerződés megszűnésével- az Egyesület Alapszabálya szerint- a tagsági jogviszonya nem szűnik meg, feltéve, hogy egy éven belül új biztosítást köt vagy egyéb jogcímen tagja az Egyesületnek.

-       A tag egyéni HNY számláján nyilvántartott, időarányos elszámoló hozammal növelt összeget a Biztosító átutalja a befogadó önkéntes nyugdíjpénztárnak.

-       A biztosítási jogviszony átlépéssel történő megszűnése esetén a tag követeléséből a Biztosító 3000 Ft indokolt költséget és az átadott összeg utalásának költségét érvényesíti.

-       Az egyéni HNY számla végleges elszámolására (az eredménytől függő díj visszatérítési tartalék ráeső részének átutalására) a Biztosító Alapszabálya szerint a hozamfelosztást követően kerül sor.

Amennyiben a tájékoztatóval kapcsolatban kérdése merülne fel, keresse fel ügyfélszolgálatunkat, ahol készséggel állunk rendelkezésére!

Telefonos ügyfélszolgálatunk elérhetősége:

 +36 1 371 2380

A DIMENZIÓ Biztosító Csoport központi ügyfélszolgálatának címe:
1119 Budapest, Fehérvári út 84/a.

Kelt: Budapest, 2016.06.30

 

            Szeleiné Mészáros Ágnes                     Szombati Zsigmond Zoltán

                                               felügyeleti biztosok