Ügyfélszolgálat 

Kérdezzen tőlünk telefonon
vagy akár online.

 

+36 1 371 2380
info@dimenziobiztosito.hu

 

 

Amennyiben nem maximálisan elégedett, írjon nekünk itt!Gyors és hasznos 

Pihenni szeretnék
Online szállásfoglalás »

Kihasználom az adókedvezményeket
Adóelőnyök »

Tartalom tetején kép

Ügyfél-átvilágítás

Tisztelt Ügyfelünk!

Tájékoztatjuk Önt, hogy a Pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló 2017. évi LIII. törvényben (továbbiakban: Pmt.) foglaltak szerint a Biztosítónak ügyfél-átvilágítást (személyes beazonosítást) kell elvégeznie. 

A Pmt. szerinti átvilágítás

A beazonosítási (ügyfél-átvilágítási) kötelezettségnek az alábbiak szerint van lehetőség eleget tenni:

  • Személyes megjelenés során a Biztosító ügyfélszolgálati irodájában (1119 Budapest, Fehérvári út 84/a) bemutatott személyazonosságot és lakcímet igazoló hatósági igazolványáról a Biztosító másolatot készít.

  • Közjegyző, vagy magyar külképviseleti hatóság előtt történő személyes megjelenés útján. Ebben az esetben az Ön személyazonosságát igazoló okmányáról és a lakcímét igazoló hatósági igazolványáról a közjegyző, illetve a magyar külképviseleti hatóság által készített hiteles másolatot eljuttatja a Biztosító postacímére (1509 Budapest, Pf. 78.). 

  • Írásban szükséges nyilatkozatot tenni arra vonatkozóan, hogy Ön kiemelt közszereplőnek minősül-e. Amennyiben igen, akkor a nyilatkozatnak tartalmaznia kell, hogy mely pont alapján minősül annak, valamint a pénzeszközök forrására vonatkozó információt is.  (A nyilatkozat letölthető itt)

A kifizetések teljesítéséhez az alábbi dokumentumok megléte szükséges:

  • Igénybejelentő nyomtatvány (Honlapról letölthető)

  • A szolgáltatásra jogosult személyazonosságát és lakcímét igazoló hatósági igazolványainak másolata (amennyiben Ön a Biztosító ügyfélszolgálatán nem jeleneik meg személyesen, akkor az azonosító okmányokról közjegyző, vagy magyar külképviseleti hatóság által készített hiteles másolat)

  • Azonosítási adatlap a Pmt. szerint. A Biztosító az Ön személyes okmányai alapján ellenőrzi az adatok helyességét, valamint az okmányok érvényességét és a bemutatott okmányokról másolatot készít. A személyes okmányok tartalma alapján a Biztosító azonosítási adatlapot tölt ki.

  • A szolgáltatásra jogosult írásbeli nyilatkozata arról, hogy kiemelt közszereplőnek minősül-e. Amennyiben igen, akkor a nyilatkozatnak tartalmaznia kell, hogy mely pont alapján minősül annak, valamint a pénzeszközök forrására vonatkozó információt is. (A nyilatkozat letölthető itt)